Gusztáv
-4 °C
1 °C

Kiürítették a BRFK Teve utcai épületét

2004.11.06. 19:00
Az auditórium felújításakor használt parketta kipárolgása miatt többen rosszul lettek, mivel a szellőző berendezés az egész épületet elárasztotta a mérgezett levegővel. A rendőrség szerint a munkát nem hátráltatta az eset, a tűzoltók kiszellőztették az épületet.
Feltehetően a parkettához használt lakk kipárolgása okozott mérgezéses tüneteket Budapesten, a Teve utcai rendőrpalotában szombaton a kora esti órákban, értesült az MTI

#alt#
Szellőztetnek a tűzoltók (fotó: Index)
A többkomponensű anyag a szellőztető rendszeren keresztülterjedt szét az épületben és okozott enyhe rosszulléteket, fejfájást.

Az épülethez mentő- és tűzoltóautók érkeztek, kivonult a polgári favédelem felderítő járműve is. A rendőrpalotánál tartózkodott Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány. A polgári védelem nem mért kritikus gázkoncentrációt az épületben.

A lakk túl töményre sikeredett

"Nem mérgezésről, csak kisebb irritációról van szó" - mondta el az Indexnek Unger Pál a BRFK sajtóügyeletese, aki maga is rosszul lett a lakk kipárolgásától. Unger elmondta a mentők 10 kollégáját, és őt magát is megvizsgálták, de csak vérnyomást mértek, komolyabb rosszullét nem történt.

"A lakkot a Teve utcai épület napokban felújított auditóriumának parkettájára kenték, de úgy látszik túl töményre sikeredett" - számolt be Unger Pál, és elmondta, az eset nem hátráltatta a rendőrség munkáját.

A tűzoltóság emberei este fél nyolc körül hagyták el a helyszínt, miután kiszellőztették az épületet. Helyszínen tartózkodó munkatársunk is fejfájást kapott egyébként, amikor a nagy csöveken kiáramló szennyezett levegőből véletlen belélegzett egy kis mennyiséget.