Ágnes
-1 °C
2 °C

Őrizetben a földrajztanár támadói

2004.11.10. 20:24
Egy óráról kiküldött lányra nyitotta rá az ajtót a szentkirályi iskola földrajztanára, mire a lány megsérült. Hazarohant és behívta szüleit, akik veréssel álltak bosszút a kislányon esett sérelemért. A tanár nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a családtagok ellen eljárást indítottak.
Őrizetbe vett a rendőrség szerdán két férfit és egy nőt, akik megtámadták egy szentkirályszabadjai iskola földrajztanárát Veszprém megyében.

A támadók, egy roma család tagjai lányukon esett vélt sérelmet bosszultak meg az iskola földrajztanárán, akit az eset után nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket szenvedett.

A rendőrség elmondása szerint a nyolcadikosok szerdai földrajzórájáról a tanár rossz magaviselete miatt kiküldött egy lányt az osztályteremből, majd néhány perc múlva a tanuló után ment, hogy beszéljen vele. Ekkor okozhatott a tanterem kinyíló ajtaja - a feltételezések szerint - fejsérülést a lánynak. Az iskola igazgatója saját elmondása szerint ezután hazaküldte a lányt, hogy hívja az iskolába édesanyját a történteket megbeszélni.

Ütötték és megrugdosták

A roma diáklány hazarohant, s az édesanyjával és két férfi rokonával tért vissza az iskolába. A férfiak az iskola folyosóján félrelökték az igazgatót és a falu éppen ott tartózkodó jegyzőjét, s a tanári szobába berontva bántalmazták a földrajztanárt, közölte a rendőrség.

Az igazgató, aki a rendőröket és a polgárőröket értesítette azt látta, hogy csak egy férfi üti és rúgja a tanárt. A tanárt fejsérülésekkel szállították kórházba, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Csütörtökön szünet van

Az igazgató elmondta, hogy az egyik támadó életveszélyesen megfenyegetett egy tanárnőt is. A botrányos esetet követően a tanítást befejezték, a tanulókat hazaküldték, csütörtökre pedig tanítási szünetet rendelt el az igazgató.

A rendőrség az anya és az őrizetbe vett két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Az édesanyát a kislány lelki állapotára való tekintettel nem vették őrizetbe.

A rendőrség vizsgálja, hogy a tanár jogszerűen viselkedett-e, valamint szakértői véleményt kértek a 14 éves lány sérüléséről is.