Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Drogot hagytak a rendőrök egy kislánynál

2005.11.13. 08:42
Kábítószert felejtettek a rendőrök egy tízéves kislány táskájában egy angliai nyári táborban tartott drogellenes előadás alkalmával, írta a brit bulvárlap, a Mirror pénteki száma.

A rendőrök azért tettek három zacskó speedet (amfetaminszármazékot) a tízéves Kia Butterfield hátizsákjába, hogy bemutassák a gyerekeknek, a drogkereső kutyák hogyan tudják kiszimatolni a kábítószert. Az óra után a három közül egy zacskó amfetamint azonban a kislány táskájában felejtettek.

Kia csak akkor találta meg a drogot, amikor délután hazament Wainfeetbe, illetve még akkor sem.

"Amint hazaértem, letettem a táskámat a konyhaasztalra, ahol a három éves kishúgom játszott. Egy órával később vettem észre a zacskót, amikor egy ceruzát kerestem. Tudtam, hogy ez csak a táborban a hátizsákomba rakott kábítószer lehet, és rögtön szóltam az apukámnak"- mondta el a tíz éves lány.

Sörbetnek nézhették volna

Kia édesanyja, a harminchárom éves Amanda elmondta: "Még most sem térek napirendre, hogyan tehettek a rendőrök kemény drogot a lányom táskájába. Ha a gyerekeink már egy rendőrökkel töltött napon sincsenek biztonságban a drogoktól, akkor mikor? A három éves kislányom játszott annál az asztalnál, ahol a kábítószer volt. Ha véletlenül sörbetnek nézi és lenyeli, azt biztosan nem élte volna túl."

A lincolnshire-i rendőrség vezetője, Dave Wheeler elmondta: "Ez csak feladat volt a kutyáknak és bemutató a gyerekeknek, de nem szabadott volna ilyesminek történni."