Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kitessékelte a kisfiút, majd ellopta az autót

2005.11.16. 16:04
Amíg az édesapa egy vendéglőben tartózkodott, ellopták autóját, amiből előbb kitessékelték a benne hagyott 8 éves gyermeket szerdán Budapesten. A tolvajok elmenekültek, a rendőrök üldözőbe vették őket, de meglógtak.

Kiszállította az autóban tartózkodó nyolcéves gyereket, majd ellopta a járművet szerdán egy tolvaj Budapesten a XVIII. kerületben; az autó összetörve megkerült, a tolvaj kereket oldott.

A csuklyás tolvaj a Nemes utcában szállította ki a Mercedesben egyedül tartózkodó nyolcéves gyermeket, majd elhajtott a helyszínről.

A gyerek édesapja, aki a közeli vendéglőben tartózkodott, azonnal értesítette a rendőrséget, egy polgárőr pedig jelezte, hogy a XIV. kerületben látta a járművet.

Ütköztek, autó nélkül menekültek el

A kerületi rendőrök üldözőbe vették az eltulajdonított autót, amit a XVI. kerületben a Budapesti úton értek utol. A menekülő tolvaj az üldözés közben egy parkoló járműnek ütközött, majd felszaladt a járdára és összetörte az autót.

Az eltulajdonított járműből ekkor ketten szálltak ki, s gyalog iszkoltak el a helyszínről. A másik személy feltehetően útközben szállt be az autóba.

Kisgyermeket magára hagyni az autóban egyébként felveti a kiskorú gondatlan veszélyeztetésének a kérdését a szülő részéről. Múlt héten nagy felháborodást váltott ki, hogy Szegeden egy patika elől a gyerekkel együtt szállítottak el egy tilosban parkoló autót, aminek tulajdonosa kiugrott vásárolni. A szülők csak a telepen tudták visszaszerezni gyermeküket, de feljelentést végül nem tettek.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft