Eleonóra
-1 °C
2 °C

Életfogytot kapott a divatlapíró gyilkosa, a kukás

2006.11.17. 00:17
Életfogytiglani börtönre ítélték egy ismert divatlapíró megerőszakolása és meggyilkolása miatt egy szemetesként dolgozó férfit, Christopher McCoven.

A 46 éves Christa Worthingtont 2002 januárjában találták meg egy vértócsábafagyva Cape Cod-i házában. Félmeztelen testébe kétéves - sértetlen - gyermeke kapaszkodott. "Ártatlan vagyok" - mondta a 34 éves férfi az ítélet kihirdetése után. Állítása szerint ő erőszakolta meg, de barátja ölte meg a nőt. A lakást ki is rabolták.


McCoven és Worthinton (Fotó: Globe File)

A férfit elsősorban gyilkosság miatt ítélték el, noha tette nem bizonyosodott be, nem tett beismerő vallomást, ellenben egy barátját Jeremy Fraziert vádolta a gyilkossággal. Frazier ellen nem indult eljárás.

McCoven ügyvédje elmondta, a rendőrség csak azért döntött a megerőszakolás mellett, mert nem tételezték fel, hogy egy tanulatlan, fekete férfival kölcsönös aktust kezd egy jól szituált fehér nő. Worthington írt Elle magazinnak és a New York Times-nak is.

Az ügyvéd szerint azt sem vizsgálták, ki lehetett az a fehér férfi, akit egy szomszéd látott kocsival elmenni fél nappal a gyilkosság után.