Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűz és nagy füst a Váci úton

2002.11.18. 16:21
Nagyfeszültségű elektromos kábelek kaptak lángra hétfőn nem sokkal dél előtt a főváros negyedik kerületében. A tűzoltók a legmagasabb fokozatú riasztás után vonultak ki a helyszínre és kora délutánra eloltották a tüzet.
A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk azt a tüzet, amely Fővárosi Vízművek IV. kerületi pincéjében keletkezett, egyelőre ismeretlen okból. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban több milliós.

Legmagasabb fokozatú riasztás

Mint azt Bacsó István a IV. kerületi tűzoltóság illetékese az Indexnek elmondta: az újpesti telepen hétfőn dél körül több nagyfeszültségű, 2KV-os elektromos kábel kapott lángra. A tűzeset miatt a legmagasabb, úgynevezett ötös fokozatú riasztást kapott tűzoltók nagy erővel, több mint húsz autóval érkeztek a helyszínre. Munkájukat nehezítette, hogy először áramtalanítani kellett a vezetékeket. Bacsó István cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint robbanás is történt a balesetben. A tűz miatt sehol sem kell vízhiányra számítani.

A háromszáz négyzetméteres pince teljesen kiégett. Megsemmisültek a kábelek is. A tűzoltók a nagy füst miatt a rendőrök segítségét kérték a forgalom irányításához.