Piroska
3 °C
3 °C

Tűz és nagy füst a Váci úton

2002.11.18. 16:21
Nagyfeszültségű elektromos kábelek kaptak lángra hétfőn nem sokkal dél előtt a főváros negyedik kerületében. A tűzoltók a legmagasabb fokozatú riasztás után vonultak ki a helyszínre és kora délutánra eloltották a tüzet.
A tűzoltóknak sikerült eloltaniuk azt a tüzet, amely Fővárosi Vízművek IV. kerületi pincéjében keletkezett, egyelőre ismeretlen okból. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban több milliós.

Legmagasabb fokozatú riasztás

Mint azt Bacsó István a IV. kerületi tűzoltóság illetékese az Indexnek elmondta: az újpesti telepen hétfőn dél körül több nagyfeszültségű, 2KV-os elektromos kábel kapott lángra. A tűzeset miatt a legmagasabb, úgynevezett ötös fokozatú riasztást kapott tűzoltók nagy erővel, több mint húsz autóval érkeztek a helyszínre. Munkájukat nehezítette, hogy először áramtalanítani kellett a vezetékeket. Bacsó István cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint robbanás is történt a balesetben. A tűz miatt sehol sem kell vízhiányra számítani.

A háromszáz négyzetméteres pince teljesen kiégett. Megsemmisültek a kábelek is. A tűzoltók a nagy füst miatt a rendőrök segítségét kérték a forgalom irányításához.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!