Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Savval öntöttek le egy magyar nőt Belgiumban

2004.11.25. 17:05
Kómába esett az a magyar állampolgárságú nő, akit ismeretlenek maró anyaggal öntöttek le Belgiumban, a híres üdülővárosban Oostendében.
Különösen kegyetlen támadás ért egy magyar nőt szerda este a belgiumi Oostende városában: valaki maró anyaggal öntötte le őt, s nagyon súlyos, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

Az esetről a belga hírügynökség számolt be csütörtökön. Eszerint a 31 éves nő szerdán este hat óra tájban kisgyerekét sétáltatta a belga tengerpart legfőbb üdülőhelyének számító városban, amikor egy (vagy több) ismeretlen nagyon erős maró anyaggal támadt rá.

Kórházban ápolják a nőt

A nő az arcán és a nyakán sérült meg. Azonnal a Neder-over-Heembeeki katonai kórházba szállították, ahol kómába esett. Kisgyerekét szerencsére semmi baj sem érte.

A belga rendőrség egyelőre még csak nyomoz a támadó után. Egyes tanúvallomások szerint az akciót két kiskorú afrikai követte el.

Az MTI érdeklődésére a brüsszeli magyar nagykövetség konzulja elmondta, felvették a kapcsolatot az oostendei rendőrséggel, illetve a kórházzal, ahol a magyar nőt ápolják. A nagykövetség kész minden segítséget megadni a támadás áldozatának.