Gusztáv
-4 °C
1 °C

Lefoglaltak 400 bin Laden babát Izraelben

2003.11.26. 17:39
Bár nem tiltja a törvény, Izraelben mégsem lehet üzletet csinálni a közismert, de rossz imidzzsel rendelkező személyiségekről készült kínai játékbabákkal. Az izraeli vámhivatal 450, az Egyesült Államokban már sikert arató Szaddám és bin Laden babát foglalt le szerdán.
Négyszázötven éneklő és táncoló bin Laden, valamint Szaddám Huszeint megformáló játékbabát foglaltak le izraeli vámosok szerdán, annak ellenére, hogy nem ütközik jogszabályba az ilyen típusú babák tartása, értesült a Reuters.

Az elemes, kínai gyártású ötven darab Szaddám és 400 darab bin Ladent Haifánál foglalták le, számolt be az izraeli vámhatóság szóvivője.

Az al Kaida terrorszervezet vezetőjét, és a bukott iraki diktátort megformáló babákat egy izraeli arab üzletember importálta volna, aki kihallgatása során bevallotta, csupán valami vicces dolgot akart a piacra dobni.

"Az izraeli törvények nem tiltják pontosan, hogy nem tarthat az ember magánál bin Laden vagy Szaddám babát, ugyanakkor a gyerekek számára nem ők a legjobb szerepmodellek" - érvelt döntése mellett Idit Lev-Zirahija.