Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Kaposvár megdöntötte a melegrekordot

2003.11.27. 14:08
Nem sokkal a cél előtt már 18,4 fokkal megdőlt az 1930-as rekord. Mikulásig marad az enyhe, csapadékos idő, amely a Földközi tenger felől érkező levegőnek köszönhető. A meteorológus még nem látja Tél Tábornokot, de a népi időjóslás szerint a karácsony kopogósan hideg lesz.
Még nem is múlt el a délután két óra, a nap legmelegebb pillanata, de Kaposvár már beelőzte az 1930-ban Kecskeméten mért legmagasabb hőmérsékletet: délután egykor 18,4 fokot mutattak az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hőmérői, tájékoztatta az Indexet Németh Lajos meteorológus.

Az OMSZ munkatársa elmondta, a Dunántúlon meleg, napos idő van kevés felhővel, a hőmérséklet mindenütt 16-17 fok. A Földközi tenger térségéből érkező csapadék, kellemes déli szél és meleg még tíz napig tart majd, bár várhatóan ilyen meleg nap - a felhősödés miatt - nem lesz már.

Katalin locsogott

Tél Tábornok továbbra is északon figyeli a magyarországi eseményeket, és több mint biztos, hogy lemarad a meteorológiai tél december elsejei beköszöntéről.

Valószínűleg a csokimikulások is olvadásnak indulnak, mivel még december 6-án sem lesz hideg, marad a csapadékos, de enyhe idő, valamint a rekkenő meleg a túlfűtött lakásokban.

A meteorológus arról még nem tudott nyilatkozni, vajon hideg, havas karácsony lesz-e az idei, mint mondta ilyen hosszú távú előrejelzésekbe nem bocsátkozhat. Mindenesetre - tette hozzá Németh - a népi időjóslás megnyugtatóan hangzik: Katalin locsogott, ezért karácsony kopogni fog.