Béla
12 °C
27 °C

Pech: az APEH-elnök lakását is kirámolták

2006.11.28. 11:35
Szikora János lakásából értékes elektronikai cikkeket, személyes tárgyakat vittek el, szakmai anyagokat az APEH-elnök nem tárol otthon.

Betörtek az APEH elnökének budapesti, II. kerületi lakásába, erősítette meg Nagy József, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tikársági főosztályának vezetője az MTI értesülését kedden.

A betörők személyes használati tárgyakat, szórakoztató elektronikai termékeket vittek el a lakásból.

Az APEH elnöke szakmai feladataival kapcsolatos dokumentumokat nem tárol otthon, így adótitkot képviselő adatokat, adathordozókat nem is vihettek el a betöréskor.

Ismeretlen tettes ellen rendel el nyomozást a II. kerületi rendőrkapitányság. A rendőrség hangsúlyozta, hogy használati tárgyak tűntek el.

Hétfőn Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos XII. kerületi villájába törtek be, amikor senki nem tartózkodott otthon. A betörők teljesen felforgatták lakást, értékes órákat, ékszereket, mobiltelefonokat, számítógépet, laptopot, illetve nagy mennyiségű eurót és forintot vittek el.

A rendőrség nem tudta megmondani, hogy az ellopott számítógépen voltak e minősített adatok, de a kormánybiztos közölte, sem az eltulajdonított laptopon keresztül, sem egyéb formában a betörők nem jutottak kormányzati dokumentumok, vagy minősített iratok birtokába.