Ágnes
-1 °C
2 °C

Hajtóvadászat a Hells Angels után

2003.12.04. 13:39
A Hells Angels ötvenöt tagját tartóztatta le a hatóság, és kobzott el a tagoktól fegyvereket és drogot Los Angelesben, jelenti a CNN.
A CNN-nek nyilatkozó Donald Kincaid speciális ügynök beszámolója szerint az előzetes letartóztatásban lévőknek fegyverkereskedelem és drogüzérkedés vádjával kell szembe nézniük.

2 500-an vannak

A mostani razziát egy több mint kétéves nyomozás előzte meg, amelyet több állam, Kalifornia, Nevada, Arizona, Washington és Alaszka területén folytatott az állami és helyi rendőrséggel összhangban a illegális szesz- és dohánykereskedelemmel foglalkozó hivatal, az ATF.

"A jelenlegi akció csupán egy része volt annak az átfogó hadműveletnek, amit részben a bandaháborúk és fegyverrel elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében vezetünk" - tartalmazza a szervezet közleménye.

A rendőrség 50 fegyvert, kábítószert és robbanóanyagot foglalt le a Hells Angles motorosbanda tagjainál. A világ legismertebb motorosai a becslések szerint 2 500-an vannak.

Gyártják a kábítószert

"A banda feltehetően számos bűncselekményt hajtott végre, beleértve a metamfetamin előállítását és terjesztését, a fegyver- és robbanóanyag kereskedelmet, a motorbicikli-lopást, valamint a zsarolást." - ismerteti az ATF közleménye.

A szervezet végül felhívja a figyelmet arra, hogy a Hells Angels a legnagyobb és legjobban felfegyverzett törvényen kívüli motoros banda.