Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Bankja felrobbantásával fenyegetőzött

2005.12.20. 16:48
Számlavezető budapesti bankja felrobbantásával fenyegetőzött egy egri férfi, mert egyenlegével kapcsolatban problémái voltak; a férfit elfogták és közveszéllyel fenyegetés miatt eljárás indult ellene.

Az 51 éves egri férfi még december 14-én telefonált egy bank XIII. kerületi fiókjába, hogy a számlaegyenlege felől érdeklődjön. Az ügyfélszolgálat munkatársa tájékoztatta, hogy a számlájával kapcsolatban problémák merültek fel.

A férfi erre agresszív hangnemben káromkodni kezdett, majd kijelentette, hogy ha másnap 11 óráig nem kapja meg az igényelt számlakivonatát, felrobbantja a bankot. A fenyegetést többször megismételte, majd lerakta a telefont. A beszélgetést az ügyfélszolgálat rögzítette.

A bank a feljelentését követően a Rendészeti Biztonsági Szolgálat Tűzszerész Szolgálata segítségével az épületet átvizsgálták, de robbanószert vagy más bűncselekményre utaló nyomot nem találtak.

A rendőrség a férfi ellen országos elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök azonban nem találták a férfit a bejelentett egri lakcímén. A férfi - miután értesült a házkutatásról - megjelent az egri rendőrkapitányságon, ahol őrizetbe vették; kihallgatása során pedig beismerő vallomást tett.

A fenyegetőzőt közveszéllyel fenyegetés vétségével gyanúsítják, ügyében a gyorsított eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja le.