József, Bánk
-7 °C
0 °C

Közel háromezer lakásban nincs fűtés Újpalotán

2003.12.31. 12:55
Egy távhőcső megrepedése miatt kedd este óta nincs fűtés Újpalota 2600 lakásában. A hiba kijavítását szerda estére, de legkésőbb újév napjára ígérik. A Főtáv jóváírással csökkenti az érintettek alapdíját.
Egy távhőcső megrepedése miatt hidegek a radiátorok kedd este óta 2600 újpalotai lakótelepi lakásban, de szerda estére, vagy legkésőbb csütörtök hajnalra újra meleg lehet a lakásokban - tájékoztatta a Főtáv Rt. az MTI-t.

"Már este, de legkésőbb újév napján, a koccintás idejére megindul a fűtésszolgáltatás a XV. kerület újpalotai városrészében" - közölte szerdán Sturdik Miklós szóvivő.

Elmondta, hogy a távfűtő rt. szakembereinek szerdán délelőtt sikerült körülhatárolniuk azt a területet, ahol a 30 éves fűtéscső elrepedhetett.

"A Nyírpalota utcában jelenleg tart a feltárási munka, ezt követően pedig néhány óra alatt kicseréljük a megsérült 400-500 milliméteres vezetéket, de szerencsésebb esetben elegendő lesz a cső foltozása is" - mondta a szóvivő.

Sturdik Miklós szerint "szerencse a szerencsétlenségben", hogy az évszakhoz képest aránylag enyhe az idő, ez nem csak az érintett lakásokban élőknek könnyebbség, de a szakemberek helyreállító munkáját is segíti.

Közlése szerint a távfűtőcsövek megsérülésének egyik jellemző oka, hogy az utak síkosság-mentesítésekor kiszórt só a földbe jutva leszivárog a csőrendszerhez és szétmarja a vezetéket.

Elmondta azt is, hogy a Főtáv a fűtésszolgáltatás kimaradása miatt jóváírással csökkenti majd az alapdíjat.