Rettegnek az enyingiek

2009.02.08. 22:50 Módosítva: 2009.02.08. 23:00
Az Indexveszprém riportere megtudta, hogy a kézilabdázókat megtámadók településén a helyiek évek óta csak lesütött szemmel mernek közlekedni, de most már az utcára sem mernek kimenni: attól félnek, hogy lövöldözés lesz, ha megjönnek a szerbek, hogy bosszút álljanak Zarko Sesumért.

Az Indexveszprém riportere ellátogatott Enyingre, arra a Fejér megyei településre, ahol sokak szerint az MKB-Veszprém kézilabdázóit megkéselő csoport tagjai élnek. A lap szerzőjét azzal fogadták a helyi kocsmában, hogy ne sokat kérdezősködjön, mert úgy járhat, mint a román sportoló, Marian Cozma, aki belehalt sérüléseibe.

Az Indexveszprém szerint a településen vasárnap este a szokásosnál több rendőrautót lehetett látni, de a járőrök azt állították, hogy csak fokozott közúti ellenőrzést tartanak. Járókelőket viszont nem lehetett látni, az emberek állítólag félnek kimenni az utcákra.

Ez a jelenség nem szokatlan Enyingen: mint azt a lap riportere megtudta, egy helyi, 100-150 fős társaság tartja rettegésben a helyieket, akikkel még a fehérvári maffiaper egyik vádlottja, Abu Mohamed sem mert kikezdeni. A településen élők szerint a rendőrök félnek eljárni ellenük: fegyverük van, és pillanatok alatt csapatokban is tudnak támadni

Az enyingiek azonban most nemcsak a helyi bandától félnek, hanem az egyik megtámadt sportoló, a szerb Zarko Sesum apjától is, aki a hírek szerint Arkan harcosaiból verbuvált háromszáz fős seregével indult Magyarországra bosszút állni. "Igazi háborús állapotok is kialakulhatnak", mondták el a riporternek, mert a településen lakók biztosak abban, hogy a bűnöző csoportok géppisztolyokkal várják a szerbeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport