Nem tartanak szerb szabadcsapatok Magyarországra

2009.02.09. 13:08 Módosítva: 2009.02.09. 16:59
A szerb külügyminiszter képtelenségnek tartja a felvetést.

Teljes képtelenségnek tartja Vuk Jeremic szerb külügyminiszter, hogy paramilitáris szabadcsapatok indulnának Magyarországra megbosszulandó az MKB Veszprém kézilabdázója, Zarko Sesum ellen elkövetett támadást. Jeremic azt is tagadta, hogy országában egyáltalán léteznének paramilitáris csoportok.

Marian Cozma meggyilkolása, Ivan Pesic megkéselése illetve Zarko Sesum megverése után a román sajtóban elterjedt, hogy a szerb Sesum édesapja háromszáz felfegyverzett verőlegénnyel állna bosszút fia támadóin. A román sajtóbeszámolók mindegyike a GPS román televízió hírére hivatkozik.

A GPS beszámolója szerint Steva Sesum az egyik legnagyobb szerb örző-védő cég tulajdonosa, aki annak idején barátságban volt a rettegett háborús bűnössel, Zeljko Raznatoviccsal, Arkan kapitánnyal. Arkan annak idején a Tigrisek nevű paramilitáris csoport vezetője volt.

Egyelőre a magyar rendőrség sem értesült arról, hogy felfegyverzett szerbek érkeztek az országba. Bolcsik Zoltán Veszprém megyei főkaiptány az Info Rádiónak azt nyilatkozta, egyelőre semmi jelét sem látják önbíráskodásnak vagy további konfliktusnak, de a városi rendőrség erősítést kapott az ORFK Készenléti Rendőrségétől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport