Sztojka Ivánt Székesfehérváron keresték

2009.02.11. 13:06 Módosítva: 2009.02.11. 14:30
Egy gyanús autó miatt a rendőrség körbezárta a Szent-György Kórházat, de nem találták a veszprémi gyilkosság gyanúsítottját.

Egy délelőtti lakossági bejelentés szerint a veszprémi gyilkosság ügyében körözött Sztojka Iván a székesfehérvári Szent-György Kórházban tartózkodik. A rendőrség a kórház összes kijáratát lezárta, de nem találták Sztojkát.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatta az Indexet, hogy a kórház környékén egy sötétkék Opel Corsában felismerték Sztojkát. A kórház átvizsgálása után megtalálták az autó utasait, de a meghallgatásuk nem vezetett közelebb a körözött férfihez.

A szekesfehervar.hu információi szerint a veszprémi gyilkosság társtettese Székesfehérváron, a Tóvárosi lakótelep 48.sz alatt lakott sokáig albérletben, fekete Mercedesét pedig egy Balatoni úti benzinkúton tárolta éjszakánként. A taxisok nagyon nem szerették, mert a Tóvárosból rendszeresen az egy utcányira lévő Balatoni útra vitette magát.

Bencze József országos rendőrfőkapitány a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, kiemelkedő teljesítmény, hogy a rendőrök tizenkét órával az Cozma-gyilkosság után azonosították az elkövetőket, kettőt közülük el is fogtak. Bencze szerint Sztojka jól felfogott érdeke, hogy mihamarabb feladja magát. A rendőrség arra is felkészült, hogy ellenáll, ha megtalálják.