Szakszerűen járt el a 14 késszúrást elnéző orvos

2009.02.12. 12:41 Módosítva: 2009.02.12. 12:55
Figyelmeztetést kap az a pécsi háziorvos, aki január közepén agyvérzést diagnosztizált egy holtan talált idős asszonynál. A boncolásnál azonban kiderült, hogy az asszony mellkasán 14 késszúrás van.

Lezárult az ÁNTSZ vizsgálata, amely megállapította, hogy az orvos szakszerűen, de nem kellő gondossággal járt el, ezért figyelmeztetésben részesítik, mondta Schäffer Károly, a dél-dunántúli regionális tisztifőorvos.

A döntést azzal indokolják, a jogszabályban nincs előírva, hogy a halottat le kell vetkőztetni. Valószínűleg ezért nem vette észre a háziorvos az asszony mellkasán a szúrásokat.

Az idős asszonyt január közepén lakásában találták meg a szomszédok, akkor már halott volt. Ezt a kihívott háziorvos is megállapította, a halál okaként azonban az agyvérzést jelölte meg. Ezért nem is hívták ki a rendőröket. A holttestet kórházba szállították, hogy felboncolják. Ott derült ki, hogy az asszony mellkasán 14 késszúrás van. Akkor értesítették a rendőrséget, amely emberölés gyanúja miatt indított eljárást.