Pénteken adhatják ki az Aranykéz utcai robbantót

2009.02.12. 20:16 Módosítva: 2009.02.12. 20:18
A nem hivatalos értesülést több forrás is megerősítette.

A cseh rendőrség várhatóan pénteken adja át a magyar rendőrségnek a szlovák Jozef Rohácot, akit többrendbeli gyilkossággal vádolnak, és kapcsolatba hozható a budapesti Aranykéz utcai robbantással. Nem hivatalos, de több forrásból megerősített csütörtöki értesülések szerint a magyar rendőrök pénteken a déli órákban veszik át az 52 éves Rohácot, majd szigorú őrizet alatt Magyarországra szállítják.

Pavla Kopecká, a cseh bűnügyi rendőrség szóvivője az értesülést nem volt hajlandó megerősíteni. "A magyar fél kérésére biztonsági okokból az átadás dátumát és óráját nem hozzuk nyilvánosságra" - mondta.

A budapesti Aranykéz utcai robbantással, továbbá a Fidesz székházánál, a Szájer József, illetve Torgyán József lakásánál a kilencvenes évek végén elkövetett robbantásokkal gyanúsítható, s közel egy évtizede bujkáló Rohác tavaly október 27-én egy közúti ellenőrzés során bukott le Prágában. Elfogása óta a prágai Pankrác börtönben őrzik.

Rohác kiadatásáról decemberben döntött a prágai belvárosi bíróság. A gyanúsított fellebbezett a döntés ellen, de januárban ezt visszavonta, így elhárultak az akadályok a kiadatás elől. A prágai belvárosi bíróság döntése alapján Jozef Rohácot három évre kitiltották a Cseh Köztársaság területéről, három évre eltiltották motoros járművek vezetésétől, és elkobozták a nála talált hamis iratokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport