Boglárka
19 °C
35 °C

Halálosan megfenyegették a nyolcas ikrek píárosait

2009.02.14. 22:22
A két terhességből 14 gyermeket szülő nő interjúit értékesítő pr cég visszalépett, mert halálosan megfenyegették őket, mondván a segélyekből élő nő felelőtlen volt, amikor 14 lombikbébit vállalt.

Nem képviseli tovább a kaliforniai nyolcas ikrek anyját a Killeen Furtney Group nevű Los Angeles-i pr-cég, mert állításuk szerint halálos fenyegetéseket kaptak. A cég tulajdonos-vezetője azt nyilatkozta, hogy email-ben és a telefonos üzenetrögzítőjükön száznál is több fenyegetést kaptak.

A 33 éves egyedülálló nő, Nadya Suleman hat fia és két lánya császármetszéssel jött világra január 26-án. Az Egyesült Államok történetének második nyolcas ikrei 820 és 1.500 gramm közötti súllyal születtek. A munkanélküli nőnek már van hat gyereke. Kiderült, hogy az asszonyt többen bírálták, mert mind a 14 gyerekét lombikbébiként, vagyis laboratóriumi petesejt-megtermékenyítés után hordta ki, ráadásul komoly állami segítséget is kapott.

A Killeen Furtney Group vezetője azt mondta: a névtelen üzenetekben egyesek beígérték neki, hogy berakják egy fadarálóba, mások azzal fenyegették, hogy az óceánba hajítják, de a legtöbben csak azt írták, remélik, meg fog halni. Sokan fenyegették meg a 14 gyerekes nőt is.

Nadya Suleman kérte fel az ügynökséget röviddel azután, hogy a nyolcas ikrek megszülettek. Joann Killeen azt mondta: a nő számos, jelentős összegű ajánlatot kapott, hogy mesélje el történetét. Az ajánlatok akkor maradtak el, amikor kiderült, hogy a nő egyedülálló, és állami segélyt kap gyerekei neveléséhez. Több szakértő azt mondta: nem értik, miként lehetséges, hogy a nő mindezt végigcsinálhatta, és miféle orvosok azok, akik asszisztáltak ehhez. Az asszony egyelőre nem kommentálta a píár cég visszalépését illetve a fenyegetéseket. A nyolcas ikrek születése után kijelentette, hogy mindig nagy családról álmodott.