Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Visszautasítja a rendőrfőkapitány vádjait a bíróság

2009.02.17. 07:45 Módosítva: 2009.02.17. 07:49
Bencze József országos rendőrfőkapitány a bíróságot hibáztatta a Marian Cozma gyilkosai elleni nemzetközi elfogatóparancs késéséért. A bíróság elutasítja a vádakat, Bencze kész bocsánatot kérni, ha bebizonyosodik, hogy a rendőrök mulasztottak.

A bíróság határozottan visszautasítja az országos főkapitány azon állítását, hogy február 8-án, a Cozma-gyilkosság napján nem lehetett utolérni az ügyletes bírót, aki végül kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot a két gyanúsított ellen. Bencze József rendőrfőkapitány a héten a bíróság késlekedésére fogta, hogy az elfogatóparancsot csak órákkal a feltételezett elkövetők azonosítása után tudták kiadni.

A veszprémi bíróság szerint a hétvégi ügyeleti beosztást megküldik a megyei és a városi kapitányságnak, valamint a megyei főügyészségnek és a városi ügyészségnek. Ebből kiderül a bíró neve és elérhetősége, így őt a nap bármely szakában utol lehet érni, mondta a Veszprémi Naplónak a megyei bíróság elnöke, Horváth György.

Az ügy kivizsgálására korábban Bencze József országos főkapitány indított vizsgálatot. A Magyar Hírlap értesülései szerint Bencze kész bocsánatot kérni a bíróságtól, ha beigazolódik, hogy a rendőrök mulasztottak. A vizsgálatnak keddre lehet eredménye.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport