Felfüggesztettet kapott a tanítványait molesztáló fodrász

2009.02.18. 10:56 Módosítva: 2009.02.18. 10:56
Hét évig nem oktathat a zalaegerszegi férfi, aki tagadta, hogy zaklatta volna a középiskolásokat. Az ítélet jogerős.

Kiskorú veszélyeztetése miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, hét évre pedig eltiltotta a szakmai oktatástól a homoszexuális zaklatással vádolt zalaegerszegi férfifodrászt a Zala Megyei Bíróság, közölte Beznicza Árpád, a megyei bíróság sajtóreferense.

Az ítélet jogerős, a börtönbüntetés letöltését a bíróság három év próbaidőre felfüggesztette.

A fodrász ellen 2007 decemberében emelt vádat a megyei főügyészség. A vádirat szerint a férfi hónapokon át molesztálta tanítványait. A 16-17 éves középiskolás fiúk kiszolgáltatottságuk miatt sokáig nem mertek senkinek sem szólni, csak 2006 novemberében beszéltek az iskolában a történtekről, és ekkor hagyták ott a gyakorlati foglalkozást is.

A férfi a tárgyaláson és a vizsgálat során tagadta az ellene felhozott vádakat, de a tanúvallomások, szakértői vélemények és a szembesítések alapján bizonyíthatóvá vált: 2005 nyarától egészen 2006 novemberéig rendszeresen molesztálta a nála gyakorlaton lévő három középiskolás tanulót.

A vádirat szerint a zalaegerszegi fodrász már kezdetben is naponta többször a fésűjével csapkodta a fiúk fenekét, combját és nemi szervét, illetve fogdosta őket ruhájukon keresztül. Később már reggelenként velük együtt ment az öltözőbe, ahol a nemi szervét mutogatta, az ölükbe ült és simogatta őket.

Az igazságügyi pszichológus véleménye szerint a fodrász veszélyeztette a nála tanuló középiskolások erkölcsi fejlődését. A fiúknál szexuális frusztrációt és traumát állapított meg, ami a homoszexuális zaklatás következményeiként alakulhatott ki.

A megyei bíróság kedden meghozott ítélete azonos a városi bíróság első fokon, 2008 szeptemberében meghozott ítéletével, amely ellen akkor az ügyész súlyosbításért, a vádlott pedig enyhítésért nyújtott be fellebbezést.