Idős embereket loptak meg és bántalmaztak eltartóik

2009.02.18. 10:16 Módosítva: 2009.02.18. 11:26
Megverte, meglopta és dolgoztatta is egy négyfős társaság azokat az egyedül élő idős embereket, akikkel korábban eltartási szerződést kötöttek.

A négyfős társaság olyan egyedül élő, idős embereket keresett, akiknek rendszeres havi nyugdíja és tehermentes háza van. Addig győzködték őket, amíg azok beleegyeztek az eltartási szerződés megkötésébe. Ezután saját nevükre íratták a házaikat, majd később eladták azokat, elvették az idősek spórolt pénzét is.

Az ígért és szerződésben is rögzített gondoskodás helyett gyakran megverték és dolgoztatták is az idős embereket - adta tájékoztatásul Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrök két szerződésről tudnak, de nincs kizárva, hogy több hasonló is van. Az eddig okozott kár több mint 4 millió forint.

A kunszentmiklósi rendőrség egy bejelentés alapján kezdett nyomozni az ügyben, majd kedden őrizetbe vettek négy embert. Két szalkszentmártoni férfi és egy nő, rajtuk kívül egy dunavecsei nő került a rendőrségi fogdába. Üzletszerű, jelentős kárt okozó csalás miatt indítottak eljárást ellenük .

  • Hírek
  • Hírek