Fegyveres rablás Székesfehérváron

2009.02.20. 13:02 Módosítva: 2009.02.20. 13:02

Két fegyveres férfi nyomult be egy fiatal székesfehérvári nő lakásába csütörtökön késő este. A támadók megverték és kifosztották a nőt. Az áldozat egy ismerősét várta, ezért nyitott ajtót a támadóknak.

A rablók megverték, de a nő hevesen védekezett, így végül csak mobiltelefonját vitték el. Pisztolyukról kiderült, hogy valójában játékfegyver volt.

A rendőrök négy órával a támadás után elkapták az elkövetőket. Mint kiderült, a lány ismerőse, akire az áldozat várt, szintén benne volt a támadásban.

A rendőrök rájöttek, hogy aznap éjjel már igazoltatták azt a 19 éves zámolyi fiatalt, aki bejelentkezett a lányhoz estére. Mivel a támadás után is a járőrök útjába került, ezért őt, és a vele lévő, 17 éves másik fiatalt előállították. Vallomásuk alapján jutottak el egy szabadbattyáni címre, ahol egy 21 és egy 22 éves fiatalembert találtak.

A rablók annyira elbízták magukat, hogy nem rejtették el sem a rabolt telefont, sem a támadásnál használt "fegyvert", amiről egyébként kiderült, hogy játékpisztoly. Mind a négy fiatalembert őrizetbe vették.