Megérkeztek Magyarországra a Cozma-gyilkosság gyanúsítottai

2009.02.20. 09:38 Módosítva: 2009.02.20. 12:29
R. Sándort és N. Győzőt a gyilkosság napján tartoztatták fel Ausztriában. Az osztrákok délelőtt 11-kor adták át őket a veszprémi rendőrségnek, ahol azonnal meg is kezdődött kihallgatásuk.

Magyarországra szállították a Cozma-gyilkosság két, Ausztriában elfogott gyanúsítottját pénteken reggel. A két gyanúsított reggel kilenckor lépte át a határt. A két férfit várhatóan Veszprémbe viszik. Pénteken délelőtt a Veszprémi Városi Bíróságon döntött az ügy ötödik, szerdán elfogott gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról is, elrendelte B. Csaba vizsgálati fogságát.

Az Ausztriában elfogott két férfit még csütörtökön este elszállították Grazból, ahol a kiadatási őrizetüket töltötték. Hogy az éjszakát hol töltötték, nem tudni. A két gyanúsítottat délelőtt Veszprémben át is adták a magyar hatóságoknak. R.-t és N.-t két fehér mikrobusszal, rendőri felvezetéssel szállították Veszprémbe. Kihallgatásuk azonnal megkezdődött.

D  YT20090220009

Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. Sesum már korábban hazamehetett, Pesic pedig várhatóan pénteken hagyhatja el a kórházat az intézmény főigazgatója szerint.

Az ügyben két gyanúsítottat - a most kiadott R.-t és N.-t - még vasárnap elfogták, Sz. Iván február 12-én adta fel magát, P. Gábort kedden, B. Csabát szerdán fogták el Budapesten, illetve Zalaegerszegen. A rendőrség szerint további gyanúsítások már nem várhatóak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport