Tizenhárom évet kapott a barátnőjét meggyilkoló börtönőr

2009.02.20. 11:55 Módosítva: 2009.02.20. 11:57
Farkas Roland féltékeny volt egykori élettársára, ezért 34 késszúrással meggyilkolta. A gyilkosság után hat napig bujkált. Súlyos személyiségzavarban szenvedett, azóta megbánta tettét.

Jogerősen 13 év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla Farkas Roland börtönőrt, aki 2007 nyarán 30 késszúrással végzett volt élettársával. Farkas a szegedi Csillagbörtönben dolgozott körletfelügyelőként törzsőrmesteri rangban.

Áldozatával 2002-ben ismerkedett meg. A pár 2004-ben költözött össze, egy év múlva pedig élettársi közösségre lépett. Kapcsolatuk 2007 elején megromlott, majd az év júliusában a sértett arra kérte a férfit, hogy költözzön el a lakásból. A vádlott féltékennyé vált, mert azt feltételezte, hogy a fiatal nő egyik szomszédjukkal létesített kapcsolatot, ám ennek tényét mindkét érintett tagadta.

2007. augusztus 5-én a Farkas Roland a szomszédot a nő lakásában találta, s ezért a nő és a vádlott között vita alakult ki. A férfi arcul ütötte a nőt, majd öngyilkossági szándékkal késeket és alkoholt vett magához. Ezt a nő észrevette, s mind a késeket, mind az alkoholt elvette.

Másnap együtt vacsoráztak. A nő a vacsora után elvonult, Farkas meg újra átgondolta a nőhöz fűződő kapcsolatát, majd valamikor este 7 óra után a konyhában magához vett egy kést, és a lakás nagyszobájába ment. Áldozata megpróbálta kidobni a lakásból, erre késsel megtámadta és 34 késszúrással meggyilkolta.

Farkas letakarta a holttestet, majd megmosakodott, felöltözött, a lakást bezárta és személyautójával elszökött. A vádlott szökése idején többször is öngyilkosságot kísérelt meg, végül Csongrádon egy szállóban 2007. augusztus 11-én fogták el a rendőrök.

Az elmeszakértői vélemény szerint a vádlott súlyos személyiségzavarral küzdött, a tett idején beszámítási képessége enyhe fokban volt korlátozott. A tárgyaláson a megbánást tanúsító vádlott elmondta, az elmúlt másfél évben sem tudta felfogni, hogyan ölhette meg azt, akit szeretett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport