Előzetesben R. Sándor és N. Győző

2009.02.21. 12:38 Módosítva: 2009.02.21. 14:50
Alaposan gyanúsítható a Cozma-gyilkosságban való részvétellel R. Sándor és N. Győző, nyiltakozta szombaton a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A két férfit kutyás rendőrök kísérték át a rendőrségtől harminc méterre található bíróságra.

"Előzetes letartóztatásba helyezte harminc napra szombaton délelőtt a Veszprém Városi Bíróság R. Sándort és N. Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a Cozma-gyilkosságban való részvétellel" - mondta el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kutyás rendőrökkel kísérték őket

Váradi Piroska arról nem nyilatkozott, hogy a rendőrség konkrétan milyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a letartóztatottakat.

N. Győző a rendőrautóban
N. Győző a rendőrautóban

A rendőrség három autóval és kutyás rendőrök biztosítása mellett szállította át a két gyanúsítottat a rendőrségi székházból az utca túloldalára, a 30 méternyire lévő bíróság épületébe és vissza, a letartóztatásba helyezésüket követően.

Megforgatta a kést a szívben

A rendőrségi szóvivő korábban azt mondta, és erről többször nyilatkozott a sajtónak a nyomozást vezető alezredes is, hogy a szemtanúk vallomásai alapján az állapítható meg, hogy Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját R. Sándor szúrta szíven.

"A gyilkos döfés iszonyatos erejű volt, és rendkívül pontos - írja a szombati Blikk a boncolási jegyzővönyvre hivatkozva. - Mintegy húsz centiméter mélyen hatol be a penge a két borda között a sportoló mellkasába. Ráadásul a támadó még meg is forgatta a kést a sebben, ezzel teljesen szétroncsolta Cozma szívkamráját." A sportoló emiatt percek alatt elvérzett, ezért a mesterséges lélegeztetéssel, a szívmasszázzsal és az infúzióval hiába próbálkoztak a mentősök.

Beleegyeztek a gyorsított kiadatásba

Váradi Piroska korábban nyilatkozott arról is, hogy a sárbogárdi R. Sándort és a budapesti N. Győzőt a gyilkosság másnapján tartóztatták fel az osztrák rendőrök Ausztriában, az A2-es autópályán. Múlt hét pénteken mindkét gyanúsított beleegyező nyilatkozatot tett a grazi bíróságon arra vonatkozóan, hogy a kiadatásukat gyorsított eljárásban foganatosíthassák.

R. Sándor a veszprémi biróság udvarán
R. Sándor a veszprémi biróság udvarán

Raffael Sándort és Németh Győzőt pénteken délelőtt adták át az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak, majd szállították őket Veszprémbe, ahol azt követően órákon át tartott a kihallgatásuk.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát. A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum, irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Sesum már korábban, Pesic pénteken hagyhatta el a kórházat.