Szakszerűtlen szerelés okozhatta a gázrobbanást Polgáron

2009.02.22. 19:37 Módosítva: 2009.02.22. 19:40
A tetőtérben szivárgott a gáz, a robbanást a percekkel korábban hazaérkező 32 éves áldozat idézhette elő egy lámpa felkapcsolásával. A helyi önkormányzat a kormány által ígért hárommillióval együtt hat és félmillió forint támogatást ad a tragédiában károsult 14 családnak.

Egy szakszerűtlenűl szerelt, nem vakdugózott golyóscsap okozhatta a polgári gázrobbanást. A vizsgálat első eredményei szerint a tetőtérben szivárgott a gáz, onnan terjedt szét az egész házba. A vizsgálat során megállapították, hogy az egyik áldozat - a 32 éves fiatalember - a robbanás előtt legfeljebb néhány perccel ért haza, és elképzelhető, hogy ő kapcsolta fel a villanyt, vagy valamilyen más elektromos berendezést, ami aztán berobbantotta a kiömlött gázt.

A két halálos áldozatot követelő gázrobbanás károsultjainak összesen 6,5 millió forintos támogatást ítélt meg a város önkormányzata. A város kétmillió forintos krízisalapjából és a költségvetés egymilliós karbantartási tartalékából, a képviselőtestület tagjainak márciusi tiszteletdíjából (félmillió forint), illetve a Gyurcsány Ferenc által megígért hárommilliós kormányzati támogatásból összesen nyolc családot segítenek.

A pénteki gázrobbanásban összesen 10 lakóház sérült meg. Egy családi ház teljesen megsemmisült, négy pedig súlyosan károsodott. A detonáció két ember halálát okozta.