Elharapta a nyelvét a megtámadott tanárnő

2009.02.24. 11:12 Módosítva: 2009.02.24. 11:42
Hóban birkózó gyerekeket akartak szétválasztani hétfőn az egyik VIII. kerületi iskola tanárai, az egyik gyerek közelben lévő rokonai rátámadtak a pedagógusokra.

Megtámadtak két tanárt hétfőn, kora délután, Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren, értesült az Index. A magát megnevezni nem kívánó forrásunk szerint a Lakatos Menyhért Általános Iskola pedagógusai kivitték a rájuk bízott diákokat a térre hógolyózni, a téli játék azonban erőszakba torkollott, amikor egy ismeretlen megtámadta a testneveléstanárt és társát.

A rendőrség megerősítette, hogy valóban erőszak történt a Mátyás téren, ki kellett hívni a VIII. kerületi rendőrkapitányság járőreit. Mint kiderült, a hógolyózás kicsit eldurvult, két diák egy társukat fürdetni kezdte a hóban, a két tanárnő pedig hozzájuk lépve rájuk szólt, hogy hagyják abba. Ekkor termett ott egy, a tanárok számára ismeretlen férfi és egy nő. A férfi ordítva szidni kezdte a tanárokat, "minősíthetetlen hangon obszcén szavakat" kiabált rájuk, mondván látta, hogy meg akarják ütni az egyik fürdető gyereket.

A férfi ezután hirtelen közelebb lépett és leköpte őket, majd ütésre emelte ezét és mindkét nőt meglökte. A testneveléstanárt a nyakánál találta el, aki elharapta a nyelvét. Szerencsére sem ő, sem pedagógustársa nem szenvedett komolyabb sérülést.

A férfi mindezek után is folyamatosan fenyegette és szidta a tanárnőket. A tanárnők végül elfordultak tőlük, összeterelték a gyerekeket, és visszakísérték őket az iskolába.

A józsefvárosi nyomozók rövid idő alatt megállapították, hogy a pedagógusokra támadó férfi az egyik fürdető diák hozzátartozója. A 37 éves B. Attilát éjszaka elfogták és előállították, vele szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette elkövetése miatt – őrizetbe vétele mellett – indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága.

A hétfő incidens egyébként a rendőrkapitányságtól pár sarokra, térfigyelő kamerák kereszttüzében történt. A magát megnevezni nem kívánó forrásunk felhívta a figyelmet arra, hogy korábban is érte már támadás a Lakatos Menyhért Általános Iskola egyik pedagógusát, a fizikatanárt órán verte meg három kilencedikes diák.