Ödön
2 °C
11 °C

Elharapta a nyelvét a megtámadott tanárnő

2009.02.24. 11:12 Módosítva: 2009-02-24 11:42:19
Hóban birkózó gyerekeket akartak szétválasztani hétfőn az egyik VIII. kerületi iskola tanárai, az egyik gyerek közelben lévő rokonai rátámadtak a pedagógusokra.

Megtámadtak két tanárt hétfőn, kora délután, Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren, értesült az Index. A magát megnevezni nem kívánó forrásunk szerint a Lakatos Menyhért Általános Iskola pedagógusai kivitték a rájuk bízott diákokat a térre hógolyózni, a téli játék azonban erőszakba torkollott, amikor egy ismeretlen megtámadta a testneveléstanárt és társát.

A rendőrség megerősítette, hogy valóban erőszak történt a Mátyás téren, ki kellett hívni a VIII. kerületi rendőrkapitányság járőreit. Mint kiderült, a hógolyózás kicsit eldurvult, két diák egy társukat fürdetni kezdte a hóban, a két tanárnő pedig hozzájuk lépve rájuk szólt, hogy hagyják abba. Ekkor termett ott egy, a tanárok számára ismeretlen férfi és egy nő. A férfi ordítva szidni kezdte a tanárokat, "minősíthetetlen hangon obszcén szavakat" kiabált rájuk, mondván látta, hogy meg akarják ütni az egyik fürdető gyereket.

A férfi ezután hirtelen közelebb lépett és leköpte őket, majd ütésre emelte ezét és mindkét nőt meglökte. A testneveléstanárt a nyakánál találta el, aki elharapta a nyelvét. Szerencsére sem ő, sem pedagógustársa nem szenvedett komolyabb sérülést.

A férfi mindezek után is folyamatosan fenyegette és szidta a tanárnőket. A tanárnők végül elfordultak tőlük, összeterelték a gyerekeket, és visszakísérték őket az iskolába.

A józsefvárosi nyomozók rövid idő alatt megállapították, hogy a pedagógusokra támadó férfi az egyik fürdető diák hozzátartozója. A 37 éves B. Attilát éjszaka elfogták és előállították, vele szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette elkövetése miatt – őrizetbe vétele mellett – indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága.

A hétfő incidens egyébként a rendőrkapitányságtól pár sarokra, térfigyelő kamerák kereszttüzében történt. A magát megnevezni nem kívánó forrásunk felhívta a figyelmet arra, hogy korábban is érte már támadás a Lakatos Menyhért Általános Iskola egyik pedagógusát, a fizikatanárt órán verte meg három kilencedikes diák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?