Gyógyszerre rabolt, ígérte visszaviszi

2009.02.24. 11:30
Miközben a rabló hátulról megragadta az idős nyíregyházi eladó tarkóját, azt magyarázta a néninek, hogy még nem csinált ilyet, és bizonykodott, amint megjön a családi pótlék, visszahozza a pénzt. Ami gyógyszerre kell, de épp nincs, mert december óta munkanélküli.

Elfogták azt a férfit, aki hétfőn, Nyíregyházán kirabolt egy kisboltot, miközben az eladónak azt bizonygatta: szégyelli magát. Az egyszemélyes kisboltba hétfőn délután lépett be a támadó. Arcát sállal takarta és hátulról megragadta a 68 éves eladónő tarkóját. A kasszából és az eladónő tárcájából mindössze 6 ezer forintot tudott kivenni.

A rablás közben a férfi azt mondta az asszonynak, hogy nagyon szégyelli magát, még sosem csinált ilyet, de december óta nincs munkája, és gyógyszerre kell a pénz. Azt is mondta, hogy a hónap elején, ha megkapja a családi pótlékot, visszafizeti az elrabolt pénzt.

A nyíregyházi, belvárosi körzeti megbízottak rövid idő alatt elfogták a 32 éves, kállósemjéni férfit, akit a támadással gyanúsítanak. Zsarolás miatt indult ellene eljárás. Beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet. A rendőröknek azt mondta, hogy reggel munkát keresni indult el otthonról. Később elkeseredésében megivott egy liter bort és emiatt gondolta, hogy az idős boltos asszonytól próbál pénzhez jutni.