Felfüggesztették egy magyar kommandós tisztet

2009.02.25. 20:24
Személyi szabadság megsértésével és több más bűncselekménnyel vádolják a Borsod megyei kommandósok parancsnokát, akit fel is függesztettek állásából. Hírek szerint egy nő jelentette fel a tisztet azzal, hogy a férfi fegyvert fogott a fejéhez. Az esetet senki sem látta, a kommandós ellen azonban eljárást indítottak.

Szinte minden vezetőt, még a Borsod megyei rendőrfőkapitányt is beidézték a kommandós ügyének szerdai tárgyalására. A bíróság zárt tárgyalást rendelt el; a beidézetteken kívül senki sem mehetett be a tárgyalóterembe.

Úgy tudni, a tisztet egy ismerőse jelentette fel. A nő azt állította, hogy a férfi fegyvert fogott a fejéhez. A tiszt ügyvédje szerint a feljelentés után azonnal felfüggesztették állásából a kommandós parancsnokot. Annak ellenére, hogy az esetet senki sem látta. Az állítás jelenleg nem bizonyított, de emiatt felfüggesztés alatt áll - mondta Kovács Róbert ügyvéd.

A kommandós parancsnok több mint 20 éve dolgozik a rendőrségen. Ő irányította a többi között a miskolci Bonnie és Clyde néven elhíresült rablópáros elfogását is. Most a feljelentés alapján személyi szabadság megsértésével, és több más bűncselekménnyel vádolja őt az ügyészség.

A felfüggesztés körülményeiről sem az ügyészség, sem a rendőrség nem kívánt nyilatkozni. Így azt sem világos, hogy milyen konkrét bizonyítékok vannak a tiszt ellen.