Hétmillió eurót kaszáltak az ír túszejtők

2009.02.27. 17:57
Egy banda robbant be egy ír bankalkalmazott lakásába tegnap este, elkapták a hétéves gyereket és az anyóst, illetve megverték az asszony. Ezután a férfit arra kényszerítették, hogy vegyen fel számukra pénzt a bankból. Az alkalmazott hétmillió eurót emelt le.

Egy ír banda túszul ejtette egy bank munkatársának családját, és a húszas éveiben járó férfit arra kényszerítette, hogy pénzt vegyen ki számukra. Az ír média információi szerint az így ellopott összeg hétmillió euró.

A banda csütörtök este tört be a család otthonába egy Dublintól délnyugatra található faluban. A Bank of Ireland munkatársának párját, annak anyját, és egy hétéves gyereket ejtettek túszul. Az ír közszolgálati adó úgy tudja, hogy a bankalkalmazott párját a túszejtők megverték, mielőtt a családot elvitték a házból.

A férfit arra kényszerítették, hogy péntek reggel Dublin belvárosába hajtson, és vegyen fel számukra pénzt. Az Irish Times című ír lap és az RTE is úgy tudja, hogy hétmillió eurót raboltak, de ezt a rendőrség nem erősítette meg. A pénz átadása után a családot szabadon engedték. A rendőrség közlése szerint senki sem sérült meg, de a családot lelkileg megviselte az eset.