16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Volt rendőr a kézigránátos támadás egyik gyanúsítottja

2009.02.27. 16:22 Módosítva: 2009.02.27. 16:53
A 43 éves férfit egy óvodában fogták el, ahol gondnokként dolgozott, korábban tizennyolc évig szolgált a rendőrségnél. Testvérével hagyományőrző zenét játszottak a Fekete kalap nevű együttesben.

Több mint másfél évtizedig volt rendőr az a férfi, aki a gyanú szerint tavaly novemberben testvérével együtt követte el a két halálos áldozatot követelő pécsi kézigránátos támadást - erősítette meg a távirati iroda információját a Baranya megyei rendőrség.

A rendőrség egy testvérpárt, a 45 éves kővágószőlősi B. Jenőt és a 43 éves pécsi B. János volt rendőrt gyanúsítja a több emberen elkövetett emberöléssel. Tettükért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetők - mondta a tavaly november 18-i kettős emberöléssel kapcsolatban Dakos József, Baranya megyei főkapitány.

B. Jánost a rendőrség bevetési egysége munkahelyén, egy óvodában fogta el, ahol gondnokként dolgozott. Testvérét a saját lakásában fogták el. Ellenállást nem tanúsítottak. Jelenleg őrizetben vannak, várhatóan még a hét végén előzetes letartóztatásba kerülnek.

B. János ugyanabban az utcában lakott, ahol a bűncselekmény történt.

Az egyik közösségi portálra rendőri egyenruhás fényképét is feltette, bár magáról úgy vall, "18 évet szolgáltam a Rendőrség kötelékében, baleseti helyszínelő voltam nyugdíjazásom előtt kb. 8. évig". Jelenlegi életéről azt írta, "saját kisteherautómmal saját részemre illetve ismerősöknek fuvarozok. Másodállásban vagyonőrködöm".

Testvére, B. Jenő azt írta: "családcentrikus vagyok imádom a családomat. Nem szeretem a balhét, sőt egyenesen utálom, de ha elönti a szar az agyamat, akkor oda teszem magam. És nagyon nem szeretem ha a gyengébbet bántják, és kiállok a barátaimért!!!"

A testvérpár közös hobbija a motorozás, az autózás, és mindketten a Fekete kalap nevű zenekarban hagyományőrző zenét játszanak.

Pécsett, a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba tavaly november 18-án éjjel, 22 óra 45 perckor dobtak be egy jugoszláv kézigránátot. A robbanás a két szülőt a helyszínen megölte. Három gyermekük - a legfiatalabb kétéves, a legidősebb öt - is otthon volt, közülük ketten könnyebben megsérültek, őket sokkos állapotban vitték kórházba.

  • Tippek
  • Hírek