Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egy kutya miatt robbantottak Pécsen?

2009.03.01. 12:00
A kézigránáttal tavaly novemberben megölt házaspár családja azt állítja, az állat átszökött a szomszéd portára, ezt akarták megbosszulni. A rendőrség nem erősítette meg az információt.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság azt a két férfit, akiket azzal gyanúsít a rendőrség, hogy tavaly novemberben kézigránátot dobtak egy család házába.

A rendőrség pénteken vette őrizetbe a két férfit. A bíróság azért döntött az előzetes letartóztatásról, mert fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsítottak tagadják, hogy ők dobták a kézigránátot a házba. A bíróság szerint ha szabadlábon védekezhetnének, esetleg befolyásolnák a tanúkat, vagy bizonyítékokat tüntetnének el.

A meggyilkolt házaspár rokonai szombaton azt mondták, hogy egy kutya miatt támadhatták meg a családot. Azt állítják, hogy a megölt férfi kutyája elszabadult, és átszökött a feltételezett támadó portájára, ezt akarták megbosszulni. Ezt az információt azonban a rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Ha a két gyanúsított bűnössége beigazolódik, akár életfogytig tartó fegyházra is ítélhetik őket.

Pécsett tavaly november 18-án késő este dobtak be egy kézigránátot egy roma család házának ablakán. A városszéli házban öten voltak: a középkorú pár és három gyerek. A robbanásban a férfi és annak élettársa meghalt. A három gyerek közül ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket sokkos állapotban szállították kórházba. A meggyilkolt férfi autókereskedéssel foglalkozott.