Egymás után repültek az autók a kerítésébe

2009.03.03. 11:24 Módosítva: 2009.03.03. 13:41
Az elmúlt hetekben eddig már öt sofőrnek sem sikerült bevennie egy brit férfi házához közeli kanyart, ezért a kerítésben kötöttek ki. Olyan gyakran rombolták le a kerítést, hogy a biztosító már nem hajlandó fizetni az újjáépítés költségeit.

Eddig már öt autó is pont ugyanazon a ponton szaladt bele Watronban egy brit férfi kerítésébe, írja a Telegraph. A probléma okát a házhoz közeli kanyar jelenti."Ha nagy sebességgel jössz az úton, akkor nagy eséllyel egy helyen köthetsz ki: egyenesen a kertünkben" - magyarázta az 58 éves Ian Edwards. Az egyik alkalommal egy autó olyan sebességgel érkezett, hogy csak néhány centiméteren múlott, hogy nem repült be a nappali közepére.

Elmondása szerint esetenként 600 fontba (kb. 200 ezer forint) került a kerítés kijavítása, amihez olyan sokszor kellett kihívni munkásokat, hogy a biztosító már nem hajlandó állni a költségeket. "Már teljesen belefáradtunk abba, hogy mindig feltakarítsuk a romokat, és próbáljuk győzködni a biztosítót" - mondta.

Eddig még szerencsére senki sem sérült meg túl súlyosan, de Edwards attól tart, hogy akár járókelők is veszélyben lehetnek, hiszen sokan arra viszik haza a közeli iskolából a gyerekeiket.

A megyei vezetés elmondása szerint eddig már 45 ezer fontot költöttek az érintett útszakasz felújítására. "Sajnos nem lehet teljesen kizárni a baleseteket" - mondta a megyei tanács szóvivője. Hozzátette, hogy a lehető legtöbbet megtették a házhoz közeli út biztonságosabbá tételéhez.

A Hertfordshire-i rendőrség elmondása szerint a jövőben a mostaninál is jobban odafigyelnek majd a gyorshajtókra a környéken, ezzel szerintük elejét lehet venni a további baleseteknek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport