Egy nap alatt öt újabb marihuána-ültetvény bukott le

2009.03.04. 12:02 Módosítva: 2009.03.04. 12:56
A hétfői razzia nyomán jelentkező lakástulajdonosok segítségével a hatóságok öt újabb marihuánatermesztő telephelyet derítettek fel.

Újabb vietnámi marihuána-termesztők buktak le Budapesten a korábbi hírek nyomán. Hétfőn a rendőrség 6 budapesti ház felfedezéséről számolt be, ahol ipari méretekben termesztettek marihuánát.

A rendőrök felhívták a nagyobb értékű házaikat bérbaadók figyelmét, hogy ellenőrizzék az épületeiket. Ennek köszönhetően kedden öt újabb marihuána-termesztő házra csaptak le a nyomozók és három vietnámi állampolgárt vettek őrizetbe.

A rendőrség hétfőn számolt be a nagyüzemi marihuána-termesztő vietnámi drogbanda lebuktatásáról. A csoport tavaly októberben hat értékes épületet bérelt, azokat milliós károkat okozva átalakították és több tízmilliós beruházással drogtermesztő telepeket alakítottak ki.

A zárakat lecserélték és a tulajdonosokat nem engedték be, azzal a magyarázattal, hogy ott értékes ruhákat tárolnak, illetve varrnak. A házakat bérlő vietnámi nőt és két, Európába csempészett vietnámi munkást őrizetbe is vettek.

A rendőrség hétfőn ezután felhívta a házukat kiadó tulajdonosok figyelmét, hogy időről-időre ellenőrizzék ingatlanaikat, mert előfordulhat, hogy illegális célra használják őket.

A Blikk információi szerint a bérelt épületekben talált ipari szellőzők, öntözőrendszerek és inkubátorok együtt 50-100 millió forintba kerülhettek. A drog értékesítéséből hetente folyhatott be ennyi bevétel.

A lebukásig a termesztőknek 2,4 milliárd forint összbevétele keletkezhetett. A csoport tagjai maximálisan tíz év fegyházra, a szervező életfogytiglani börtönre számíthat.