Molotov-koktélt dobtak egy romák lakta házra Bocföldén

2009.03.06. 13:27
Gyúlékony anyaggal töltött palackot dobtak be egy családi házba, az üveg szerencsére nem tört össze, így a bent alvók nem sérültek meg, csupán kisebb tűz keletkezett a kanóctól.

Pénteken hajnalban Molotov-koktélt dobtak egy romák lakta házra a Zala megyei Bocföldén, közölte a település polgármestere.

A megrongált helyiségben körülbelül egy négyzetméteres felületen tört be az üveg, a bent alvó két ember - nem családtagok - azonban gyorsan kidobta az égő palackot. Bent a szobában csak egy ruhadarab gyulladt meg, amit gyorsan el is oltottak, mondta Lendvai Miklós, miután a helyszínen találkozott a megtámadottakkal.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rövid közleményt adott ki az eset kapcsán, amelyben megerősítették, hogy a Bocfölde és Sárhida közötti külterületen lévő lakóház melléképületének üvegezett ajtaján dobták be az "eddig ismeretlen, gyúlékony anyagot tartalmazó üveget". Tüzet nem okozott, azonban a kanóc lángja miatt az annak oltásához használt ruha és a fal kissé megégett. Személyi sérülés nem történt.

A megtámadottak kilétéről a rendőrség nem közölt információt. Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kisebb értékre elkövetett rongálás vétségének gyanúja miatt indított nyomozást.

A polgármester szerint a ház tulajdonosaival az önkormányzatnak nem volt problémája, a közterheket rendszeresen fizetik. A településen kiváló az együttműködés a háromtagú helyi cigány kisebbségi önkormányzattal, hasonló esetek eddig nem fordultak elő.

Az MTI-nek helybéliek azt mondták, az eset hátterében az állhat, hogy a megtámadott család tagjait a környékbeliek többször tetten érték falopások miatt.