Felrobbantottak egy buszt Szabadszálláson

2009.03.07. 11:01 Módosítva: 2009.03.07. 17:40
Pénteken hajnalban felrobbantottak egy buszt egy szabadszállási személyszállítással foglalkozó vállalkozás telephelyén. Senki sem sérült meg, de további hat busz megrongálódott.

Ismeretlen tettesek legalább 100 millió forintos kárt okoztak, amikor pénteken hajnalban felrobbantottak egy buszt egy szabadszállási személyszállítási vállalkozás telephelyén. Senki sem sérült meg, de a robbanás következtében beszakadt hullámpala-tető további hat buszt megrongált, írja a Bors. A vállalkozó a szabadszállási volt katonai laktanya egyik üresen álló telephelyét bérelte.

A közelben lakó egyik idős asszony szerint hajnali fél kettőkor történt az eset, amelynek a hangját egy villámcsapáshoz hasonlította. A robbantást ugyanakkor csak a reggel hat előtt a telephelyre érkező első sofőr jelentette a rendőrségnek.

Az előzetes szakértői jelentések kizárták a műszaki problémát és a véletlen tüzet, ezért a rendőrség szándékos rongálás miatt indított eljárást. A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy mivel és hogyan robbantottak, tűzszerész- és vegyészszakértők vizsgálódnak majd az ügyben.

Az 1991-ben alapított személyszállítási vállalkozás tulajdonosa a Borsnak azt mondta, hogy nem tud olyanról, aki ártani akart volna neki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport