Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Szibériai tigris tépett szét egy kínait

2009.03.08. 10:16
Fittyet hányt a vadveszélyre figyelmeztető táblákra és a kerítésekre egy három fős kínai kiránduló társaság, amelyik a Nagy Fal egy kevésbé ismert szakaszát látogatta meg. Így, hogy lerövidítsék a hazautat, egy vadvédelmi körzeten vágtak át, egyikük torkát át is harapta egy egy szibériai tigris.

Szétmarcangolt egy szibériai tigris egy kínai fiatalembert a kínai Nagy Fal közelében, egy vadvédelmi területen. A húszéves férfi egyébként a Nagy Fal egy kevéssé látogatott szakaszához kirándult, s amikor két társával együtt hazafelé tartott, át akartak vágni a Pataling Vadvédelmi Területen, hogy lerövidítsék útjukat.

A számos tiltó, életveszélyre figyelmeztető tábla ellenére átmásztak a háromszoros kerítésen, és bejutottak a vadvédelmi területre, ahol több mint 10 ezer állat, köztük számos vadállat él szabadon.

Alig jutottak át az utolsó kerítésen, máris megtámadta egyiküket egy tigris, és pillanatokon belül átharapta a szerencsétlen, könnyelmű fiatalember torkát. A két másik férfinak sikerült kimenekülnie, és értesítenie a hatóságokat a történtekről.