Egymilliós jutalmat tűztek ki a tiszabői ügyben

2009.03.10. 10:58
Tucatnyi verziót ellenőriznek és idődiagramot készítenek a településen élők mozgásáról Tiszabőn a rendőrök, ahol pénteken tűnt el egy öthetes csecsemő. A rendőrség egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Több lehetőséget vizsgál a rendőrség, a főkapitányság külön nyomozócsoportot hozott létre, hogy kiderüljön, mi történt a március 6-án eltűnt tiszabői csecsemővel - közölte Simon Tamás, Jász-Nagykun-Szolnok megye főkapitánya. A faluban eddig 150 tanút hallgattak ki, a rendőrség egy idődiagramot készít, hogy megtudják: az eltűnés időpontjában ki hol mozgott a településen.

MIvel az apa személye sem egyértelmű, továbbra sem zárják ki annak lehetőségét, hogy a családhoz tartozó személyhez köthető a kisbaba eltűnése. Simon Tamás hangsúlyozta: ez egyelőre csak egy verzió a sok közül, amit ellenőrizni kell. "A nyomozás megfelelő pillanatában hazugságvizsgálatra is sor kerül" - közölte a főkapitány. DNS-mintát egyelőre az édesanyától vettek, hogy a babát, ha előkerül, minden kétséget kizárólag azonosítani tudják.

A faluban terjedő szóbeszéd szerint a kislány azon a napon tűnt el, mikor az apaság kérdésének tisztázása miatt DNS-vizsgálatra vitték volna. Simon Tamás elmondta: hozzájuk is eljutott az az információ, de mivel a vizsgálat ténye az orvosi titoktartás körébe tartozik, erről nem nyilatkozhat. Azt azonban hozzátette, hogy minden információt ellenőriznek.

A rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, és létrehoztak egy zöld számot is. A 06/80/201-300-on a rendőrség egyéb ismert számai mellett várják azok jelentkezését, akik tudják, hol van a csecsemő.

A rendőrség egy felhívást is eljutatott az ország valamennyi egészségügyi intézményébe, a védőnői szolgálathoz, a házi- és gyermekorvosokhoz, hogy figyeljenek a körzetükben arra, ha valaki csecsemővel jelentkezik vizsgálatra.