Felrobbant egy ház Pécsett: két halott

2009.03.11. 10:49 Módosítva: 2009.03.11. 11:27
Két óráig birkóztak egy háztűzzel a pécsi tűzoltók. A ház tulajdonosa feltehetőleg féltékenységből robbantotta fel a házat.

Felrobbant Pécsett a Lámpásvölgyi úton egy családi ház szerda hajnalban, közölte Szőke Szabolcs, a pécsi tűzoltóság szolgálatparancsnoka.

tuz

A tűzoltók szerdán hajnali 4 óra 21 perckor kapták a riasztást, hogy ég egy családi ház a baranyai megyeszékhelyen. Három autóval érkeztek a helyszínre, de a tüzet csak hat óra után sikerült megfékezniük.

Az oltás során kiderült, a házban két ember is tartózkodott, akiken azonban már nem tudtak segíteni. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 54 éves férfi és egy 51 éves nő elszenesedett holttestét találták meg a kiégett épületben.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, a ház tulajdonosa robbanthatta fel az ingatlant feltehetőleg féltékenységből. A rendőrség nem erősítette meg, hogy gyújtogatás történ volna. Egyelőre közigazgatási eljárást indítottak, mert bűncselekményre utaló körülményt nem fedeztek fel- mondta Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az ügyben szakértői véleményre várnak- tette hozzá.