Mini-helikopter ölt meg egy angol vadászt

2009.03.11. 13:41 Módosítva: 2009.03.11. 13:43
Egy állatvédő csoport állhat a rejtélyes haláleset mögött. Még nem tudják, pontosan mi történt, annyi biztos, hogy Trevor Morse fejsérülés miatt halt meg.

Különös, eddig tisztázatlan körülmények között vesztette életét egy vadász hétfőn az angliai Stratford-upon-Avon közelében fekvő Long Marston repülőtéren. A BBC szerint a 48 éves Trevor Morse valószínűleg gyilkosság áldozata lett, a halottkém jelentésében több komoly fejsérülésről ír. Két embert őrizetbe vettek.

Sam Butler, az áldozat egyik barátja arról számolt be, hogy néhány hete egy girokopter - a helikopterhez hasonló, de annál könnyebb és fordulékonyabb légi jármű - követte őket, emiatt panaszt tettek a légügyi hatóságnál. Butler tragikus balesetről beszélt, szerinte meg kell várni a vizsgálat végét. A légügyi hatóság megerősítette, hogy a girokopternek köze lehetett az „incidenshez".

A telegraph.co.uk úgy tudja, hogy a Protect Our Wild Animals (POWA) nevű állatvédő csoport állhat az eset hátterében, amely vadászokról gyűjt információkat. Girokopterjük a hétfői vadászatot is kísérte, majd délután 2 körül visszatért a bázisra, hogy üzemanyaggal töltsék fel. Trevor Morse ekkor kereste fel a tőlük 13 mérföldnyire lévő repteret, körülbelül egy óra múlva érte a halálos ütés.

A POWA egyelőre nem kommentálta az esetet.