Súlyos sérült volt a kaposvári börtönben elhunyt rab

2009.03.11. 14:58 Módosítva: 2009.03.11. 15:10
A lövöldözés miatt bevitt 56 éves férfiről felvételeket készítettek, kórházba szállították, állítja a börtönparancsnok.

Megszólalt a börtönparancsnok a kaposvári fogvatartott halálával kapcsolatban; a Somogy megyei internetes portálnak nyilatkozva azt közölte, hogy az elhunyt férfin már befogadásakor súlyos sérüléseket láttak az intézmény dolgozói, amit rögzítettek, felvételeket is készítettek róla, és kórházba szállították.

Az 56 éves Karádon élő német-magyar kettős állampolgárságú férfi egy, a karádi polgármesteri hivatal udvarán még januárban történt lövöldözés kapcsán került a rendőrség látókörébe. Egy férfi ittasan adott le egy lövést egy flóbertpisztolyból, amelyről azt állította, hogy az 56 éves férfitól származik. Miután a házkutatás során a férfinél több illegálisan tartott lőfegyvert, lőszereket és pirotechnikai eszközöket találtak, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezték.

Berta Sándor a Sonline.hu-nak azt mondta: a fogvatartott már a börtönbe érkezése után fél órával úton volt a kórház felé, ahonnan még aznap visszaküldték azzal, hogy büntetés-végrehajtási intézetben elhelyezhető. Másfél nap múlva rosszabbul lett, ezért visszaszállították a kórházba, ahol megműtötték - tette hozzá.

Mint az a hírportálon olvasható, a férfi ezután már nem is került vissza a börtönbe, a kórházban kómába esett és három hét múlva meghalt.

A Kaposvári Katonai Ügyészség ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást az ügyben.