Hétfőn akár 15 fok is lehet, majd lehűlés jön

2009.03.13. 15:32 Módosítva: 2009.03.13. 15:42
Csak egy-két napig örülhetünk az enyhe időnek, a jövő hét második felében kissé hidegebb lesz.

A kellemesen meleg tavaszi idő a jövő héten még biztosan nem érkezik meg, ehelyett néhány fokos lehűlésre számíthatunk, mondta az Index kérdésére Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletes munkatársa.

A következő napokban is változékony lesz az idő. Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett gyakran megnövekszik a felhőzet: zápor, a hegyekben hózápor lehet. A szél mérsékelt marad, délután 7-12 fok valószínű.

Március 15-én inkább a keleti országrészben süt ki a nap, nyugaton továbbra is előfordulhat eső, zápor. Tovább melegszik a levegő, 9-14 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn 1-2 fokkal még ennél is melegebb lehet, aztán jön a lehűlés. „Most még nagyon bizonytalan, hány fokkal lesz hidegebb, de a jövő hét második felében helyenként hózáporra is számíthatunk" - mondta Jenki Szilvia.

Az idokep.hu oldalán látható légszennyezettségi térkép szerint pénteken délután nem volt olyan pont az országban, ahol bármelyik szennyező anyag koncentrációja átlépte volna az egészségügyi határértéket.