Összetűztek rendőrök és fiatalok Párizsban

2009.03.15. 15:29
Összetűzés volt rendőrök és fiatalok között szombat este egy párizsi elővárosban. Huszonegy rendőr könnyebben megsebesült a csetepatéban. A rendfenntartók nyolc fiatalt őrizetbe vettek.

Az incidens azzal kezdődött, hogy a rendőrséget riasztották egy égő gépkocsihoz Les Mureaux elővárosban. Ekkor fiatalok egy csoportja, amely időközben mintegy százfősre nőtt, megtámadta a rendőröket, csúzlival lőtte és kövekkel dobálta őket. A rend késő este helyreállt.

A rendőrök - akik negyven Molotov-koktélt is találtak a helyszínen - azt feltételezik, hogy csapdába csalták őket, valamint hogy az összetűzés összefüggésbe hozható egy helyi 29 éves férfi halálával, akit március 8-án jogos önvédelemből ölt meg egy rendőr, miután az egy üldözés során gépkocsijával a rendőrök közé hajtott. A környéken jól ismert, többszörösen bűntett férfi gépkocsijában fegyvereket találtak a rendőrök.

Néhány órával a rend helyreállását követően egy másik párizsi elővárosban ismeretlenek 250 apró töltényt lőttek ki feltehetően sörétes puskából a helyi rendőrőrs főbejáratának kapujára. A lövöldözésben senki nem sérült meg - közölte a prefektúra.

A montgeroni kapitányság éjszakai ügyeletes rendőrei az épületben tartózkodtak, hallották a lövéseket hajnali fél háromkor, de mire kiértek a ház elé, a lövöldözők elmenekültek.

A rendőrség egyelőre nem tudja megmondani, hogy a támadás összefüggésbe hozható-e a Les Mureaux-i összetűzéssel vagy esetleg más folyamatban lévő ügyekkel.