Utógondozott bankszámlájáról lopott a gyermekközpont vezetője

2009.03.17. 08:49 Módosítva: 2009.03.17. 08:51
Felfüggesztették állásából az ozorai gyermekotthon igazgatóját, mert kétszázezer forintot lopott egyik gondozottja bankszámlájáról. A gyámhatóság is vizsgálódik.

Felfüggesztették az állásából Körmendi Irént, a Károlyi István Gyermekközpont Lakásotthonának vezetőjét, írja a Tolna Megyei Népújság. Az igazgatónő kétszázezer forintot emelt le az otthon egyik utógondozott lakójának bankszámlájáról.

Az utógondozott, Batu László maga bízta Körmendire bankkártyáját, hogy vigyázzon rá, mert nem akar felesleges dolgokra költeni. Bankszámlakivonatai alapján azonban kiderült, hogy kártyájával többször is nagyobb összegeket vettek fel.

Körmendi ellen fegyelmi eljárást indított a gyermekközpont, mondta Czikó Benjámin főigazgató. "A vezetőnek minden pénzzel és ingósággal el kellett számolnia, az otthont jelenleg egy kijelölt nevelő vezeti. Körmendi Irén hat kiskorú gyermek gyámja is volt, a gyámhivatalnak még határozatot kell hoznia arról, hogy felmentik-e a gyámság alól, és ha igen, akkor ki veszi át a kiskorúak felügyeletét" - mondta.