Mindent bevallott az amstetteni rém

Egy nappal az ítélethozatal várt időpontja előtt váratlanul mindent beismert Joseph Fritzl. Mivel a gyilkosság vádjában is bűnösnek vallotta magát, szinte biztosan életfogytiglani börtönre ítélik.

Szerdán váratlanul megváltoztatta addigi, csak részleges beismerő vallomását az amstetteni rém. Joseph Fritzl immár minden, terhére rót bűncselekményt beismert, beleértve egyik gyermeke megölését.

A bíró kérdésére elmondta, hogy lánya, Elisabeth 11 órás, felvételről lejátszott tanúvallomása késztette álláspontjának megváltoztatására.

A per az eredeti tervek szerint szerdán a pszichiátriai szakértők meghallgatásával folytatódott volna, a BBC jelentése szerint csütörtökre várták az ítéletet, ami a beismerés után már nem is lehet kétséges.

Fritzl éveken át tartotta egy pincébe zárva lányát, akit többezerszer megerőszakolt, és akinek több gyermeket is nemzett. Az egyik csecsemőt immár bevallottan meggyilkolta.

A pszichiátriai szakvélemény szerint Fritzl súlyos személyiségzavarban szenved, de perképes. Az ügyészség ez alapján azt kérvényezte, hogy kiszabandó büntetését zárt pszichiátriai intézetben töltse le.

A per keddi napján zárt tárgyalást rendeltek el, mert a bíróság az áldozatok felvett tanúvallomásait nézte meg. Fritzl a nyomozás adatai szerint 1984-ben zárta be lányát egy ablaktalan pincehelyiségbe, ahol aztán 24 évig fogva tartotta. A vád szerint 1996-ban meggyilkolta lánya újszülött ikreinek egyikét.

Lánya és gyermekei/unokái tavaly áprilisban szabadultak.

Beismerő vallomása után Fritzlre szinte biztosan életfogytiglani börtönt szabnak ki.