József, Bánk
-7 °C
0 °C

Elraboltak egy 3,5 éves kislányt Franciaországban

2009.03.20. 16:37 Módosítva: 2009-03-20 16:44:58
Fényes nappal ragadták ki édesapja karjaiból Elise-t, és egy Renaultba tuszkolták. Azonnal országos riadót fújtak.

Elraboltak egy három és fél éves kislányt pénteken a dél-franciaországi Arles-ban - adták hírül a francia tömegtájékoztatási eszközök.

A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen emberrablók - két férfi és egy nő - a déli órákban édesapja karjaiból ragadták ki az utcán az Elise névre hallgató gyermeket, majd egy Renault Modus típusú gépkocsiba tuszkolták, és elmenekültek a helyszínről.

Az igazságügyi minisztérium úgynevezett emberrablási riasztást léptetett életbe. Valamennyi országos televízióban és rádióban negyedóránként közlik a gyermek és az emberrablók személyleírását, valamint hír-SMS-ekben és internetes üzenetekben kérik a lakosság segítségét Elise megtalálásához.

A France Info hírrádió azt közölte: feltehetően bérelt gépkocsiról van szó, és az emberrablók szervezetten hajtották végre a bűncselekményt.

A szőkésbarna, félhosszú hajú kislány 97 cm magas, normál testalkatú, barna szemű.

Az emberrablási riasztást 2006 februárjában léptette életbe Franciaország. A kiskorúak elrablására vonatkozó riadótervnek megfelelően - amennyiben szemtanúk igazolják a bűncselekményt - a hatóságok néhány órán belül országos felhívást tesznek közzé a tömegtájékoztatási eszközökben, pályaudvarokon, autópályákon, repülőtereken. Szakemberek szerint ugyanis emberrablás esetén az első 24 óra sorsdöntő lehet a kutatásban.

Az elmúlt három évben eddig nyolc alkalommal történt ilyen jellegű riasztás Franciaországban, és mind a nyolc esetben sikerült megtalálni az eltűnt gyereket.