Gazdagnegyedre zuhant egy katonai gép Quitóban

2009.03.20. 06:29
A balesetben hatan meghaltak, a gép az amerikai nagykövetség közelében csapódott épületnek.

Hat ember meghalt, két másik pedig megsérült, amikor a sűrű ködben épületbe csapódott be egy ecuadori katonai kisrepülőgép csütörtök este a főváros, Quito északi villanegyedében. A helyi védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a gép egy luxusszálloda, illetve az amerikai nagykövet rezidenciája közelében csapódott be röviddel a leszállás előtt. Az amerikai nagykövetség szóvivője szerint a nagykövet sértetlen.

A balesetben életét vesztette a repülőgép háromfős legénysége, valamint három polgári személy, akik az épületben tartózkodtak a becsapódáskor.

A Beechcraft típusú gép gyakorlórepülést végzett, a fedélzetén egy őrnaggyal, egy századossal és egy tizedessel. A becsapódás után a gép kigyulladt, a tűzoltóknak egy óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat.

A körzetben korábban több hasonló baleset történt: 1992-ben szintén egy katonai repülőgép ütközött neki egy lakóháznak. A balesetben életét vesztette Carlomagno Andrade, a hadsereg főparancsnoka. Ugyanabban az évben hasonló baleset áldozata lett Pedro Zambrano idegenforgalmi miniszter.