Kokainból készült étkészletet foglaltak le

2009.03.20. 13:20
Húsz kilogramm kokain felhasználásával készítették el azt a 42 darabos étkészletet, amelyet egy barcelonai férfi otthonában foglalt le a spanyol rendőrség. A csomagból később egy venezuelai banda tagjai vonták volna ki a drogot.

Letartóztattak egy férfit Spanyolországban, akinek húsz kilogramm kokain felhasználásával készítették a csészékből, tányérokból és tálakból álló étkészletét. A 35 éves férfit barcelonai otthonában fogta el a spanyol rendőrség, amikor megkapta a 42 darabból álló készletet.

A kreatívan elrejtett drogot Venezuelában adták postára és Londonon keresztül érkezett Barcelonába. A spanyol rendőrség közleménye szerint az őrizetbe vett férfit egy venezuelai csempészbanda vette rá a csomag átvételére. A gyanúsítottnak a készletet a csoport egyik tagjának kellett volna átadnia, aki kivonta volna a kokaint az étkészletből.

A kokaincsempészek az utóbbi időben egyre gyakrabban alkalmazzák azt a módszert, hogy a feloldott drogot egy ártalmatlan anyaghoz keverve szállítják.

A barcelonai repülőtéren a hónap elején egy 66 éves chilei férfit tartóztattak le, aki törött lábára kokainból készült gipszet rakott. Ugyanazon a repülőtéren bukott le egy ecuadori nő, aki sprayflakonokba rejtett folyékony kokaint próbált becsempészni Spanyolországba.