Bébi elefántot tartott a hátsó kertben

2009.03.24. 12:37 Módosítva: 2009.03.24. 14:29
A belfasti állatkert szeretné kideríteni, hogy ki volt az a titokzatos asszony, aki még a második világháború alatt befogadta az egyik bébi elefántjukat. Sheila a jótevőnek köszönhetően szerencsésen túlélte a háborút.

Hónapokig a hátsó udvarban tartott egy bébi elefántot egy asszony a második világháború alatt Belfastban, derül ki a Telegraph írásából. A város északi részén található állatkertben élő Sheila azért került ideiglenes gazdájához, mert gondozói 1941-ben kimenekítették az intézményből.

birthday

A közbiztonságra hivatkozva a hatóságok ugyanis sok állat megölését elrendelték, mert attól féltek, hogy kiszabadulnak a bombázások következtében. Sheilát azonban szerencsére befogadta a közelben lakó asszony, és az elefánt így a bombázások után visszakerült az állatkertbe és 25 évvel túlélte a háborút.

Az állatkert alapításának 75. évfordulóján most az intézmény vezetése megpróbálja kideríteni az általuk csak "elefánt angyalnak" nevezett nő kilétét. Egyelőre csak egy fekete-fehér fényképből tudnak kiindulni, amelyen két asszony éppen mosolyogva figyeli az udvarban Sheilát.